Marjolein Mulder Makelaardij heeft de deskundigheid en ervaring om u van een kwalitatief zeer hoogwaardig en verantwoord taxatierapport te voorzien. Banken stellen tegenwoordig ook steeds hogere eisen aan de taxateurs en aan de rapporten die zij opmaken.

Als lid van de Nederlandse Vereniging van Makelaars (NVM) ben ik beëdigd als Register Makelaar Taxateur bij de stichting Vastgoedcert en tevens aangesloten bij het NRVT (Nederlands Register Vastgoed Taxateurs). Het NRVT is het centrale register van gekwalificeerde vastgoedtaxateurs. Alle banken en financierders van hypotheken controleren tegenwoordig of de taxateur die uw woning heeft getaxeerd, staat ingeschreven in deze kwaliteitsregisters. De banken en verzekeraars hebben tevens een nog zwaarder keuringsinstituut geaccrediteerd die de taxaties van de taxateurs beoordeelt. Dit wordt ook wel een NWWI taxatie genoemd (Nederlands Woning Waarde Instituut). Hypotheekverstrekkers vragen tegenwoordig vaak een NWWI taxatie. Dit is de meest betrouwbare taxatie die u kunt krijgen. Uw hypotheekverstrekker kan vertellen aan welke voorwaarden uw taxatierapport moet voldoen.

Ik hecht veel waarde aan de zorgvuldige taxatie van uw bezit/woning, aangezien deze de basis vormt voor het verkrijgen van de financiering. Onze taxaties omvatten onder andere de courantheid, vergelijkingsobjecten, de bouwkundige staat, de juridische aspecten, de milieufactoren, het bestemmingsplan en optimale gebruiksmogelijkheden. Al deze punten tezamen leiden tot de betrouwbare waardevaststelling van de woning.

U kunt onze taxatie gebruiken voor:

  • Het aanvragen van een nieuwe hypotheek
  • Het wijzigen van uw bestaande hypotheek
  • Bij belastingzaken, zoals successierechten bij een nalatenschap of verweer WOZ aanslag
  • De financiële afwikkeling van een scheiding

De kosten van een taxatie ten behoeve van de aankoop van een woning zijn fiscaal aftrekbaar.

U heeft niet in alle gevallen een volledig uitgewerkt taxatierapport nodig. In het geval van een koopoverweging, wanneer u wilt weten wat de woning die u op het oog heeft waard is, dan kunnen wij de waarde voor u vaststellen tegen een gereduceerd tarief. Indien u overweegt uw woning te verkopen en wilt weten wat uw huis waard is, dan komen wij vrijblijvend bij u langs voor een gratis waardebepaling.